RUT-avdrag för IT-tjänster i hemmet

Nu är det alltså enklare än någonsin att få hjälp med dina IT-relaterade problem hemma! Läs mer här för att hitta fler intressanta tips om hur du kan få hjälp med teknik i vardagen.

Ibland kan det till exempel kännas krångligt att installera helt ny utrustning hemma, försöka laga skrivaren på egen hand eller så behöver du bara en enklare rådgivning för att lösa ditt problem. I det så kallade RUT-avdraget för IT-tjänster, även kallat RIT-avdrag ingår alla elektroniska tjänster i hemmet. Det innebär att du nu kan få hembesök av en IT-tekniker som hjälper dig och du har rätt att använda ditt RUT-avdrag för de tjänsterna.

Vad du kan få hjälp med

Det finns lite olika IT-tjänster i hemmet som ger rätt till RUT-avdrag.

  • Nätverk som inte fungerar
  • Installation av datorutrustning
  • Reparationer
  • Felsökning av hårdvara

Så fungerar det

För att kunna använda ditt RUT-avdrag för IT tjänster via Skatteverket, behöver du först uppfylla vissa villkor, vilket bland annat innebär att du måste ha fyllt 18 år, vara bosatt i Sverige och självklart ha RUT-avdrag kvar att använda. Tänk även på att se över att arbetet ger rätt till ett RUT-avdrag, eftersom det är ditt och företagets ansvar. Var också noga med att kolla upp att företaget du anlitar har F-skatt.